Rekonštrukcia podkrovného bytu

Miesto: 
Bratislava
Kategória: 
Interiér
Autori: 
Peter Jurkovič, Kristína Tomanová, ateliér JRKVC
Autor fotografie: 
Nora Čaprnková, Jakub Čaprnka

Zobrazené

715

Hlasov

35

PRIDAJ HLAS
Hlasovanie bolo ukončené.

Projekt rekonštrukcie jestvujúcej vstavby do podkrovia domu v historickom centre Bratislavy adresuje bežné problémy rozrastajúcej sa rodiny. Ako komfortne ubytovať tri malé deti a nestratiť obľúbený priestor? Pri návrhu využívame jednu z najvýraznejších kvalít podkrovného priestoru — výšku. Do priestoru za komínovými stenami umiestňujeme hygienický a technický trakt, ktorého nízka svetlá výška nám umožňuje ďalšie použitie „zvyškového“ priestoru nad ním. Práve sem expandujú pôdorysne skromné detské izby – menšia pre dcéru, väčšia pre dvoch bratov. Na „poschodí“ vzniká priestor na spánok a hry detí, autonómna krajina nad svetom dospelých oddelená iba svetlo-prepúšťajúcimi sklenenými tabuľami.