ChAta

Miesto: 
Donovaly
Kategória: 
Interiér
Autori: 
Jana Štofan Styková; ateliér Y100 ateliér
Spolupráca: 
Pavol Štofan
Autor fotografie: 
Miro Pochyba

Zobrazené

1066

Hlasov

138

PRIDAJ HLAS
Hlasovanie bolo ukončené.

chAta – kulisa na popredí/pozadí lesa, ktorá pozoruje, vidí a vníma, nekonkuruje mu, iba umožňuje jeho časovo neobmedzené sledovanie. Pôvodná chAta postavená v 70. rokoch dostala šancu poskytovať rekreáciu či dokonca bývanie so všetkými dnešnými nárokmi a potrebami. Zmena objemu nebola nutná, výzvou bolo integrovať celý komfort na malom pôdoryse. Prepojenie s lesom prichádza vo forme veľkorysej 2-úrovňovej terasy s ihriskom a dostatkom miesta na oddych v prírode. Najvýraznejším prvkom rekonštrukcie sa stala hliníková fasáda so zelenými dverami a terasa z červeného smreku. Podrobnejší opis nie je nutný z jednoduchého dôvodu – genius loci.